Opladning af elbiler

Clevers ladestationer og ladestandere står strategisk placeret rundt omkring i byerne, ved supermarkeder, togstationer og hospitaler, mens hurtigladestationerne og lynladestationerne primært er ved motorvejene. Der er mulighed for at strække benene, gå på toilettet, få noget at spise og få ladet batteriet op – både elbilens og dit eget – inden næste stræk. Men hvad koster det at lade en elbil op? På offentlige ladestandere kan du ganske gratis oplade din elbil. Det giver der

Opladningstid - elbiler

Der er tre ting, som afgør, hvor hurtigt du oplader en elbil Hvor meget strøm ladeboksen, ladestanderen eller hurtigladestationen afgiver, hvor meget strøm elbilen kan modtage, og hvor stort batteriet er. F.eks. kan den standardladeboks, som ladeoperatøren Clever sætter op hjemme hos dig som en del af Clever Unlimited (et abonnement med fri opladning til fast pris), oplade med 11 kW AC. Škoda Enyaq kan modtage op til 11 kW AC. Opladningen tager 7,5 timer i f.eks. Enyaq 85. Clevers ladestandere rundt omkring i byerne kan afgive 22 kW AC, men det er stadig, hvad elbilen kan modtage, som afgør ladehastigheden. 7,5 timer kan lyde som lang tid, men typisk vil du slutte dagens gøremål med din elbil af med at sætte ladestikket i bilen, så den lader i løbet af natten, mens du sover, og står klar med et opladet batteri næste morgen. Desuden har Enyaq en rækkevidde over 500 km på en fuld opladning, så i dagligdagen "topper" du bare batteriet op, hvilket jo er hurtigere end at oplade et næsten tomt batteri.

Hurtigladning på 28 minutter

Det går hurtigere, når du er på langtur og har brug for at lade op undervejs. På f.eks. Clevers hurtigladestationer og lynladestationer kan Enyaq lade med op til 175 kW DC, så det kun tager 28 minutter at lade det største batteri på 82 kWh fra 10 til 80 procent. Du undrer dig måske over, hvorfor bilproducenter for det meste ikke angiver ladetider til 100 procent. Det skyldes, at det tager forholdsmæssigt længere tid at lade de sidste 20 procent på et elbilbatteri. Det betyder ikke så meget, når du har en hel nat til at lade op, men når du hurtiglader eller lynlader, kan det bedst svare sig tidsmæssigt at oplade til 80 procent, køre videre og om nødvendigt lade en gang mere i stedet for at vente på de sidste 20 procent. Samtidig er det god "lade-stil" ikke at optage en plads ved en ladestander, hurtigladestation eller lynladestation længere end nødvendigt.

Hjemmeladeboks til elbil

Forestil dig, at du har din egen ‘tankstation’ hjemme i form af en ladeboks, hvor du om aftenen sætter din elbil eller plug-in-hybridbil til opladning, så den næste dag er opladet og køreklar. Faktisk vil der kunne gå dage mellem, at batteriet skal lades op, efterhånden som elbilernes batterikapacitet bliver større – selvfølgelig afhængigt af dit kørselsbehov.

Clever passer til dig, uanset om du vil oplade din el- eller plug-in hybridbil hjemme via en ladeboks eller ude på Clevers ladenetværk.

Ved køb af en ny el- eller plugin-hybridbil fra Škoda, har du mulighed for at tilkøbe en installation af Clevers ladeboks, når du samtidig bestiller et Clever One-abonnement. Med abonnementet har du adgang til Danmarks største ladenetværk.

Læs mere om opladning med Clever

Find lademuligheder med din smartphone

Du kan finde ladestandere og elbil ladestationer i form af hurtigladestationer, lynladestationer og ladestandere med din smartphone -f.eks. med Clevers app – hvor du samtidig kan se, om ladepunktet er ledigt og klar til dig. En ladestander har typisk to udtag – altså to ladepunkter.

Elbilsopladning - ude og hjemme

Det er lige så enkelt at oplade en elbil og plug-in-hybridbil fra Škoda som at oplade en mobiltelefon: Du sætter et stik i din elbil eller plug-in-hybridbil fra en ladestander, og så går den i gang med at oplade batteriet. Dog er der flere stik, som du skal vænne dig til at bruge.

Men hvor oplader du så din elbil, når du ikke er hjemme, men har brug for opladning? Det gør du ved en af de mange offentligt tilgængelige ladestandere og elbilsladestationer, som findes i det meste af Danmark.

Elbil – batteriet

Alle Škodas elbilsmodeller er udstyret topmoderne litium-ion-batteriteknologi, hvilket er med til at give den højeste mulige energitæthed. Det er med til at sikre optimale præstationer fra alle elektriske Škoda modeller.

Škoda garanterer at de elektriske modellers batterier holder i op til 8 år eller 160.00 km. Det garanteres samtidigt for Enyaq og Enyaq Coupé, at batterikapaciteten ikke falder til under 70 % af det oprindelige niveau. Skulle der opstå eventuelle fejl med din elbils batteri, så garanterer Škoda gratis reparationer i samme periode.

Du kan læse mere om batterierne i Škodas modeller her.

Elbilens rækkevidde

De forskellige elbilers rækkevidde bliver påvirket af ting såsom størrelsen, alderen, kørselsforhold mm.

De enkelte af Škodas elbilsmodeller har forskellige rækkevidder, men fælles for dem alle er, at de har en rækkevidde der overstiger det gennemsnitlige daglige behov. Du behøver derfor ikke at bekymre dig om at løbe tør for strøm i hverdagen, med regelmæssig opladning.

Škoda arbejder altid på at videreudvikle vores elbiler, så vi kan sikre så lang rækkevidde som muligt. Blandt andet kan Škoda Enyaq tilbyde dig en rækkevidde på mere end 500 km. Der er derfor altid god grund til at kigge på Škodas elbiler, når du gerne vil have en elbil med lang rækkevidde.

Oversigt over rækkevidde på Škodas elbiler:

Ofte stillede spørgsmål


For at lade ved en Clever ladestander så skal du enten have en Clever-ladebrik eller deres app, hvor betaling både kan ske via deres abonnementløsning eller som betaling for den enkelte opladning med kreditkort, Apple Pay eller Google Pay.

Man kan som oftest betale via app, QR-kode, SMS eller med dankort, hvis du ikke har abonnement eller ladebrik til en ladeudbyder.

En Škoda Enyaq kan lynoplade på omkring en halv time fra 0-80 % ved 120 kW. Det tager mellem 6-8 timer, hvis bilen skal lade fra 0-100 % med en almindelig 11 kW lader.

Seneste nyheder